Praca szuka człowieka X

Olej sezamowy świeży, zimnotłoczony pojemnik 5 litrowy

338,00

Zimnotloczony, otrzymywany z nasion sezamu posiadający najcenniejsze wartości oleiste. Nie traci naturalnych wartości witaminy E, B oraz kwasów jednonienasyconych i wielonienasyconych, w tym najwięcej kwasu linolowego w formie cis. Olej ten jest bogaty w mikroelementy takie jak sód i cynk, a także witaminę K.

Olej sezamowy tłoczony z czarnego ziarna sezamu.

Pojemność: 5 l

Przeznaczenia:

Produkt dostępny.

  • SKU: 2010000001202 Kategorie: , ,
    Kup teraz, zapłać za 30 dni

    Opcja będzie dostępna po wybraniu bramki płatności PayU

    Pokrywamy koszty wysłki wszystkich zamówień powyżej 200zł
    Bezpieczne płatności
    Nie testowane na zwierzętach
    Odpowiednie dla Wegan / Wegetarian, bez GMO

    Opis

    Zimnotloczony, otrzymywany z nasion sezamu posiadający najcenniejsze wartości oleiste. Nie traci naturalnych wartości witaminy E, B oraz kwasów jednonienasyconych i wielonienasyconych, w tym najwięcej kwasu linolowego w formie cis. Olej ten jest bogaty w mikroelementy takie jak sód i cynk, a także witaminę K.

    Działanie oleju:

    • wspomaga prawidłowy przebieg procesów krzepnięcia krwi;
    • niezbędny po zażyciu antybiotyków;
    • krwawieniach z nosa;
    • biegunkach;
    • zapaleniu jelit

    Olej sezamowy tłoczony z czarnego ziarna sezamu.

    Pojemność: 5 l

    Producent: Vitacorn

    Kraj pochodzenia: Polska

    Kluczowe składniki

    • Olej sezamowy 100%

    Pełny skład

    Wartość energetyczna 3690kJ = 900kcal
    Węglowodany
    w tym: cukry ~ 0g
    ~ 0g
    Tłuszcze
    w tym: kwasy tłuszczowe nasycone
    kwasy tłuszczowe jednonienasycone
    kwasy tłuszczowe wielonienasycone ~ 97g
    ~ 14g
    ~ 39g
    ~ 44g
    Białko ~ 0g
    Cholesterol ~ 0mg
    Błonnik ~ 1g
    Sól ~ 0g

    Zastosowanie

    • wspomaga prawidłowy przebieg procesów krzepnięcia krwi;
    • niezbędny po zażyciu antybiotyków;
    • krwawieniach z nosa;
    • biegunkach;
    • zapaleniu jelit

    Dawkowanie

    Olej sezamowy używaj w czystej postaci do codziennej pielęgnacji skóry lub wymieszaj z innym naturalnym olejem i olejkami eterycznymi. Może stanowić dodatek do kosmetyków robionych od podstaw, olejków do ciała czy masek do włosów.